De ansatte på Wesselborgen kjøkken, som daglig leverer opp mot 150 porsjoner middagsmat til institusjoner og privatpersoner jukser derinitivt ikke i kokekunsten. Her brukes ytterst lite ferdigmat, og det aller, aller meste av maten blir lagd på kjøkkenet.

kjøkkenpersonell på wesselborgen

 

 

SOLID JOBB: Dette internasjonale arbeidslaget på Wesselborgen setter sin ære i at maten de lager er både sunn, velsmakende og tradisjonstrik.

Fra v. Beate Norholm, Boniface, Zina Skorniakova, Marju Toivanen, Svein Sundkvist og Stig Hoigari.

 

 

 

En titt på menyen avslører definitivt at her har ikke tabloidenes lavkarboparodi og moderne menneskers opplevelse av poteten som trussel mot menneskeheten fått innpass. Her er det det staute, det gjenkjennelige, trygge og tradisjonelle som gjelder. Få steder har ertesuppa, lapskausen,saltfisken sviskegrauten,melkesuppa og selvsagt sagopuddingen, med rød saus,- fra Wesselborgens kjøkken, bedre rammebetingelser. Og hvor ofte lages det ikke skuffkaker og lefser til kaffen!

skuffkake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da svk.no var innom Wesselborgen forleden sto fiskegrateng med gulrøtter, poteter og smør på menyen. Til dessert var det spinatsuppe, og til kaffen nydelig fersk krydderkake der duften av rosiner, ingefær og muskat truet med å trenge gjennom plasten.

fiskegrateng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lærling Svein Sundkvist er blant dem som sørger for at pensjonærene daglig får mat de er fornøyd med, og han trives med å lage mat ungdom flest velger bort, hvis de i det hele tatt får servert den.

svein sundkvist wesselborgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Jeg synes selv at dette er god mat, og aller viktigst for oss er det naturligvis at den er både sunn og verdsatt av dem som skal spise den, sier han.

Nordfinske Marju Toivanen fra Kitee har jobbet på kjøkkenet i ti år og trives godt hun også.

marju toivanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-En god arbeidsplass og med en meny som spenner så vidt blir det ikke kjedelig heller.Med tanke på at flere av de som hører til husholdningen mangler matlyst er det en flott utfordring å jobbe her, sier hun og kjenner etter om poteten er passe kokt.

Lenger inn på kjøkkenet holder Beate Norholm på med å mose maten for dem som ikke lenger har like stor tyggeevne.

beate norholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Når tennene ikke lenger er som de var må vi hjelpe til litt, forklarer hun og gjør klar et fat lettygd fiskegrateng med grønnsaker og potet.

Godt mottat

Det hersker liten tvil om at maten på Wesselborgen er et av dagens høydepunkt i den fasen av livet penjonærene befinner seg i.

Solveig Brun viste tydelig at fiskegrateng er mat hun er vant med og setter pris på.

solveig bruun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ja det er ingen tvil om at matstellet her i huset er veldig bra, sa hun og nikket annerkjennende etter å ha smakt på fiskegratengen.

severin suveren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Severin Sørensen har vært glad i fisk hele livet, og smilte søtt sa Anna-Lena Hansen serverte ham.

Også spinatsuppa som var dagens dessert ble spist opp av de fleste, selv om svenske Hansen sjarmerende påpekte at slik suppe i hennes hjemland spises før hovedmåltidet.

annal lena hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøkkensjef Guri M. Bongo forklarer at kjøkkenet har en sjuukersmeny, som sørger for at det blir god variasjon i kosten.

-Samtidig har vi alternative menyer og tilpassede måltider for folk med spesielle behov, allergier, sykdommer eller generelt dårlig matlyst.

Hun understreker at svært lite av maten er ferdigmat.

kjøkkensjef bongo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Vi lager nesten alt selv, men av og til hår vi vært nødt til å kjøpe inn fiskemat, men det er ikke mer enn et par uker siden vi fikk tak i fersk hysefilet og lagde fiskerkaker, sier hun med berettiget stolthet.