De fleste av oss gleder oss til jul og har gode minner og erfaringer, men dette er også en tid hvor mange ikke deler den samme gleden eller har de gode minnene med seg.

Noen skal kanskje feire jul for første gang uten alle sine kjære sammen med seg, mens andre av ulike grunner sliter og føler at de ikke strekker til de forventninger familie eller samfunnet har til dem. Andre opplever at rusen står i fokus og gruer seg.

Min oppfordring er at vi har øynene åpne for de som sliter. At vi tør ta kontakt og vise omsorg er verdifullt.

Det er ikke så viktig å vaske rundt eller bake 7 sorter, og det er heller ikke så viktig å kjøpe dyre gaver. Det viktigste er å vise at du husket og satt pris på den enkelte. Mitt beste julegavetips er som tidligere år: Gi litt av din tid. Dette er en fantastisk gave både å gi og ikke minst å få.

Gi til en slektning, venn eller nabo, eller via deltakelse i for eksempel Røde kors besøkstjeneste, Nasjonalforeningen for folkehelsens demensforening eller via en annen ideell organisasjon som gjør et fantastisk arbeid både i kommunen vår, og andre steder.

Det er flere i kommunen vår som er på jobb også i juletiden, mens mange av oss har fri. Jeg ønsker spesielt de som er på jobb i disse dagene gode vakter og en fin jul.

Så håper jeg vi alle kan slippe skuldrene ned, nyte juletiden og la stress og jag slippe taket. Riktig god jul og godt nytt år!

 

Cecilie Hansen
ordfører