Onsdag 31.10.18 kl 19.00 i Kirkenes Kirke: Blot en dag – Hålogaland Teater

Lina Sandell skrev folkekjære salmer som Blott en dag og Ingen er så trygg i fare. Men

hvem var hun?

Artist Maria Solheim og skuespiller Kristine Henriksen lar oss bli kjent med Sandells dramatiske livshistorie. I konsertforestillingen Blott en dag møter vi en kvinne som la sitt liv i Herrens hender.

Billett: https://www.aurorabillett.no/kirkenes/blott-en-dag/

 

Tirsdag 22.januar kl 19.00 i Sør-Varanger Kultursal - "De usynlige" - Hålogaland Teater

En øy går aldri under, selv om den skjelver, den er urokkelig og evig, låst fast i selve kloden».

Dette er farens lærdom til sin lille datter som vokser opp på Barrøy på Helgelandskysten. Der karrer de seg fast i storm, krig og fattigdom, men full av pågangsmot og håp om bedre avling neste år. Lille Ingrid lærer seg både morens arbeid og farens arbeid. Det må hun, som eneste arving på gården. Og gjennom Ingrids oppvekst og erfaringer lærer også vi, og historien om vår landsdel og folkene her lever videre.

Roy Jacobsens skildring av livet på en liten øy midt i havgapet på begynnelsen av 1900-tallet høstet glitrende kritikker da boken kom ut i 2013. Det er en historie om overlevelse, om havet, og om livet i nord. Det er på mange måter vår historie, og den hører hjemme på scenen her på Hålogaland Teater.

Tirsdag 19.februar 2019 kl 19.00 i Sør-Varanger Kultursal: Havboka

Når mennesket gråter, er tårene salte. Kommer også vi fra havet? I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette? Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka

Billett: https://www.aurorabillett.no/kirkenes/riksteateret-havboka/

Torsdag 25. april 2019 kl 18.00 i Sør-Varanger kultursal: Bukkene Bruse lager rumpebrann -  Riksteatret

Bukkene Bruse vender tilbake og setter fyr på rumpa til trollet! Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra som de brukte å gjøre før. "Æsj," sier de to minste. "Det treige fjellet." Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet. Forestillingen passer for barn fra 3 år.

Billett: https://www.aurorabillett.no/kirkenes/riksteateret-bukkene-bruse-lager-rumpebrann/