Ny uke, nye muligheter.

Forrige uke startet med frigjøringsmarkering ved Frigjøringsmonumentet i forbindelse med at det er 77 år siden den Røde Armè befridde Øst-Finnmark fra tysk okkupasjon den 25. oktober.

Etter frigjøringsmarkeringen reiste jeg til Tromsø hvor det 18. Barentsrådet ble arrangert, hvor blant annet utenriksministrene fra Norge, Russland og Finland møttes, samt representanter fra Danmark, Island, Sverige og EU`s utenrikstjeneste.

Onsdag hadde vi kommunestyremøte, og denne gangen var vi invitert til Grensevakten GSV hvor vi fikk en orientering om Grensevaktens fremtidige behov for skyte- og øvingsfelt og en omvisning i leir.

Sør-Varanger Kommune, Sør-Varanger Utvikling, Kirkenes Næringsforening, Politiet og Finnmarkssykehuset har felles utfordringer når det gjelder å rekruttere personell og beholde dem. Forrige uke møttes vi for å diskutere hvordan vi kan samarbeide om rekrutteringsutfordringene fremover.

Lappland regionråd, med representanter fra Utsjok, Sodankyla og Inari kommuner, besøkte Sør-Varanger kommune forrige fredag. Her møtte representanter fra Sør-Varanger kommune, Sør-Varanger utvikling, Barentssekretariatet, Det internasjonale Barentssekretariatet, Kirkenes Havn, Kirkenes Næringsforening og Centre of High North Logisticks for å diskutere et tettere samarbeid innen samferdsel, turisme, fornybar energi og sirkulær økonomi, mineralutvinning og gruvedrift og utdanning og forskning.

Og selvfølgelig, nær sagt, ingen uker uten en vielse. Størst av alt er kjærligheten.

Foto fra kommunestyrets møte på GSV – Oblt. Michael Spanne Rozmara