• Personen som er bekreftet smittet er besøkende til Sør-Varanger kommune. Det er 15-20 nærkontakter, men vi har på dette tidspunktet ikke total oversikt, men vi mener vi har kontroll på situasjonen så langt, sier smittevernlege Drude Bratlien.

 

Rådmann Nina Bordi Øvergaard mener det er viktig at man tar forholdsregler når man er på reise, eller får besøk.

 

  • Det er viktig at vi alle tar forholdsregler når vi er på reise, eller får besøk. I dette tilfellet har man testet seg, noe som er positivt, sier rådmann Nina Bordi Øvergaard.

 

Fungerende ordfører Pål Gabrielsen mener at innbyggerne i Sør-Varanger kommune er flinke, og at vi må holde ut til vi er ferdig vaksinert.

 

  • Jeg har forståelse for at folk er slitne, men vi må holde ut. Jeg er optimistisk for fremtiden. Våre ansatte i helsesektoren er veldig dyktig, og har stått på i denne maratonen, og jeg vet at de er motivert for det krafttaket massevaksinering også betyr. Nå har en reisende til kommunen blitt bekreftet smittet, og alle nærkontakter vil bli kontaktet. Vi er flinke i Sør-Varanger kommune, og har lav til ingen smitte, hold ut! Sier fungerende ordfører Pål Gabrielsen.