Jørn Lier Horst vil med bilder og eksempler fra sin etterforskningskarriere ta oss med i fotsporene til drapsmenn og andre brutale forbrytere - inn bak sperrebåndene, inn på åsteder og inn i litteraturen.

Han er norsk kriminalforfatter og dramatiker bosatt i Stavern. Han har arbeidet en årrekke som etterforskningsleder i politiet. Med sine romaner om politiførstebetjent William Wisting regnes han som en av nordens fremste krimforfattere. Hans debutbok Nøkkelvitnet fra 2004 er basert på det uoppklarte drapet på pensjonisten Ronald Ramm i Larvik i 1995. Boken ble den første i serien om politimannen William Wisting. Horst har også skrevet en rekke kriminalnoveller, og flere familieforestillinger for Teater Ibsen.

I 2012 kom han med sin første krimbok for ungdom i spenningsserien CLUE, og i år kom de første bøkene i serien om Detektivbyrå nr. 2 som er beregnet på yngre barn.

Han fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011. I 2012 mottok han Vestfold fylkes Litteraturpris, samt Glassnøkkelen, Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim.

Kaffe/te salg.

Velkommen til en mørk og spennende kveld på biblioteket!