Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ordførers hjørne

GOD PÅSKE FRA ORDFØRERS HJØRNE

Tre uker er gått siden forrige ordførers hjørne. Tiden går fortsatt til å besvare mange henvendelser fra media. Både innenlandske og utenlandske medier er fortsatt veldig interessert i det som skjer i vår kommune i forbindelse med krigen i Ukraina. Og det gjelder alt fra lokalavisa til riksmedier her i Norge til Nasjonal radio NPR i USA.

 

ordførers hjørne[1]

ORDFØRERS HJØRNE UKE 10 OG 11

To nye uker er gått og det meste dreier seg om å jobbe opp mot regjeringen for å få på plass tiltakspakker til de bedriftene som blir direkte berørt av Russlands krigrføring i Ukraina. Det har gått mye tid til møter i den anledningen og jeg har tatt initiativ til å samle flere aktører i kommunen vår slik at vi kan bruke de ressursene og kompetansen vi allerede besitter på en best mulig måte.  Med i den gruppa som allerede har møttes flere ganger i løpet av de to siste ukene er; varaordfører, kommunedirektøren, kontorsjefen og samfunnsplanlegger i Sør-Varanger kommune, Sør-Varanger Utvikling, Kirkenes Havn, Orinor, Kirkenes Næringsforening, UiT`samfunnskontakt i Sør-Varanger, Barentssekretariatet og Lo. I tillegg har vi hatt inne Innovasjon Norge og Kimek, HSS og Barel.

ordførers hjørne 10 og 11

ORDFØRERS HJØRNE UKE 8 OG 9

For en uke siden, begynte jeg på ordførers hjørne for uke 8. Det ble jeg aldri ferdig med. Det har vært to hektiske uker, med stort medietrykk.

 

ordførers hjørne uke 8 og 9

ORDFØRERS HJØRNE UKE 6 OG 7

Møte med helseministeren i uke 5 angående ferdigstillelse av en permanent helikopterlandningsplass ved Kirkenes sykehus ble fulgt opp av et nytt møte med Helse Nord og Finnmarksykehuset. Helse Nord vil fatte en endelig beslutning angående landingsplassen på sitt møte i juni.

SandnesBjvatnskole

ORDFØRERS HJØRNE UKE 5

Uka begynte med møte angående boligsituasjonen på Bugøynes. Bugøynes Bygdelag ble tirsdag orientert om hva vi hadde diskutert på møte vi hadde med Stiftelsen Boligbygg og Kirkenes Næringsforening. Jeg vil følge opp møte med blant annet å invitere næringslivet i Bugøynes for å kartlegge deres behov og hvordan de også kan bidra til å tilby bolig til sine ansatte.

samenes nasjonaldag

ORDFØRERS HJØRNE UKE 4

Denne uka startet med besøk hos Barel. Barel er spesialsiert på elektronikk for krevende og farlige miljøer innen blant annet olje og gass industrien. Barel ble startet for snart 30 år siden av grunder Geir Torbjørnsen. En elektronikkbedrift som kunne blitt etablert hvor som helst i verden. Hoveddelen av produksjonen foregår hos Barels datterbedrift BR electronicx Ltd. I Murmansk. Barel har 24 ansatte her i Kirkenes og 35 i Murmansk, samt kontorer i flere andre land som Brasil, Tyskland og Sør-Korea.

Barel

Ordførers hjørne uke 3

Jeg vil starte ukas hjørne med å gratulere vår prinsesse Ingrid Alexandra med 18 års dagen i dag, den 21 januar.

Uka startet som nær sagt alle uker på ordførerkontoret, med mitt faste mandagsmøte kl. 0830 med varaordfører, politisk sekretariat og kommunedirektør. Her går vi igjennom innkomne henvendelser som må besvares og kommende ukes kalender.

forsvarsmedaljen

Ordførers hjørne uke 1 og 2

GODT NYTT ÅR FRA ORDFØRERS HJØRNE

Kalenderen viser 2022 og jeg håper alle har hatt noen rolige jule- og nyttårsdager sammen med venner og familie.

Foto: fra venstre Yngve Labahå, Lena N. Bergeng og Stian Iversen

GOD JUL FRA ORDFØRERS HJØRNE

Det er bittelille julaften og julefreden begynner forhåpentligvis og senke seg rundt om i kommunen.

Foto: Fra mottakelsen av Havila på sin jomfrutur til Kirkenes, fotograf Bernt Nilsen.

ORDFØRERS HJØRNE UKE 48 OG 49

Det nærmer seg jul og de siste politiske møtene for i år er nå avholdt. På kommunestyremøte tidligere denne uka vedtok vi budsjett for neste år, hvor vi blant annet satte av 10 millioner for å sikre trygg skolevei for Elevene som bor på Håbeth og som går på Sandnes- og Bjørnevatn skole. Her ble det også vedtatt og ansatte sårt tiltrengt personell som næringssjef, innkjøpsrådgiver og grunnforvalter.

mehl