• Dette smittetilfellet ble avdekket gjennom testing på Storskog. Vedkommende var i et følge på 6 personer som skulle mønstre på fartøy. Den smittede er i isolasjon og de øvrige 5 i følget er i karantene, sier smittevernlege Drude Bratlien.

Ytterligere ett positiv tilfellet ble oppdaget etter testing på Teststasjon Storskog.  Vedkommende er mønstret på fartøy og var i Barentshavet da testsvaret kom. Her ble skipsagent varslet. Dette er et norsk fartøy hvor smittevernlegen ble bistått av kystverkets sjøtrafikksentral i Vardø og smittevernvakta på FHI.

Fungerende ordfører, Pål Gabrielsen, er fornøyd med hvordan hendelsene har vært håndtert og peker på arbeidet som gjøres på grensen mellom Norge og Russland.

  • Sør-Varanger kommune stilte opp når staten ville ha teststasjoner på grensene. Det er kun vi som har en Schengen-grense, og er porten til Østen. Dette krever mye av Sør-Varanger kommune som på kort tid fikk opp en egen avdeling for testing på grensen, sier fungerende ordfører Pål Gabrielsen.

Gabrielsen mener vi må være forsiktig med en uoversiktlig situasjon i Finnmark.

  • Hammerfest sykehus og Hammerfest kommune jobber iherdig i en vanskelig situasjon. Dette viser at alle kan få lokale utbrudd. Jeg ber befolkningen om å vise ansvar gjennom å holde avstand, vaske hendene ofte og nøye og at man er hjemme hvis man er syk. Det er kun sammen vi kan slå ned korona-viruset, sier Gabrielsen.