svanhovd opplæring politikere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordfører Cecilie Hansen er godt fornøyd med opplæringsseminaret for politikere ledet av Arne Johansen, KS Nord-Norge, onsdag og torsdag. Sør-Varanger er en av rundt ti kommuner i Nord-Norge han besøker og gir den brede politiske opplæringa.

-Dette er helt frivillig, og Sør-Varanger er blant kommunene som satser på slik verdifull kunnskap og innsikt,og det setter selvsagt KS pris på, forteller han

cecilie hansen på opplæring

 

 

 

 

 

 

 

 

- I tillegg til at nye politikere får viktig kunnskap om det å være politikere, får vi som har vært med noen år verdifull repetisjon. Samtidig er det ikke minst like viktig at ferske som garvede politikere kan møtes i en sammenheng som denne med hyggelig samvær og quiz på kvelden. Betydningen av at vi som politikere blir kjent med hverandre utenom politiske møter er utvilsomt stor,og bidrar til å gjøre oss bedre som politikere,mener Hansen .

 aksel emanuelsen stian celius, camilla svegaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stian Celius (t.v foran) og Camilla Svegaard er helt ferske som politikere, og synes de hadde stort utbytte av de to dagene på Svanhovd.

-Jeg følte at jeg lærte mye som vil ha betydning i det politiske liv, samtidig som jeg tror den sosiale biten der vi er mer uformell og hygger oss sammen, gjør at vi lærer hverandre mer å kjenne. Noe som selvsagt vil være av betyding for oss som kommunestyre, sier den 26 år gamle Høyre-politikeren.

Venstres Stian Celius, som er tre år eldre, deler Svegaards oppfatninger og understreker at dagene på Svanhovd har mye å si for kjemien i et bredt sammensatt kommunestyre.

-Det handler om mellommenneskelige relasjoner og utvikling av disse, og da er litt uformelle fora som dette velegnet, samtidig som vi selvsagt har mye å lære av veteraner som Aksel Emanuelsen om det politiske liv.

Noe Aps gruppeleder kledelig beskjedent nikket annerkjennende til.

-Nyttig, hyggelig og lærerikt, var hans greie oppsummering.