Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kommunevåpen Sør-Varanger
For uttale i perioden: 03. april 2024 - 15. mai 2024
Høring/oppstart
Utlagt til offentlig ettersyn - Reguleringsplan Jentoftbukta
I medhold av Plan- og bygningslovens kapitel 12 har Utvalg for Plan og samferdsel i Sør-Varanger kommune i møte 05.03.2024 saknr. 24/362 vedtatt å legge følgende planforslag ut til offentlig ettersyn; Reguleringsplan for Jentoftbukta, med tilhørende bestemmelser og beskrivelse, datert 24.11.2023, planid 5444-2012105.Formålet med planarbeidet er å legge til rette for mer helårlig drift av turistvirksomheten.

Uttale til saken


Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.

  • Snehotellet tar mye plass i Sandnesdalen og tar seg veldig tilrette og hindrer bruk av området rundt anlegget slik det er i dag, og ved ny utbygging vil dette medføre at hele område vil bli utilgjengelig.
    Jeg registrerer at utbygger sier det berørte planlagte område ikke brukes til friluftsliv av folk men dette er feil,Jentoftsbukta og Klubbneset har vært ivrig brukt av mange frem til Snehotellet startet opp og dem har di siste årene gjort det nærmest umulig for folk å finne parkeringsplasser da dem stadig holder på med prosjekter og plassene folk tidligere har parkert på er gjort utilgjengelig.
    Jeg registrerer at det nå vil avsluttes å ta ut masse fra sandtaket inntil veien der og lages parkeringsplasser som var der i utgangspunktet og det er bra.Men var virkelig det masseutaket lovlig og er det lov å kutte privat vei ned til eiendommen Berg (eier Bjørn-Steinar Håkonsen).
    Jeg var i fjor 2023 i kontakt med Silje Randa for å be om at vei ned til eiendommen Berg ble ordnet slik det var i utgangspunktet og fikk til svar at dette skulle gjøres men det ble ikke ordnet.
    Dette viser veldig at Snehotellet og den's ledelse ikke tar mye hensyn hverken til sine naboer eller tilgjengeligheten for allmenheten.
    Jentoftsbukta og Klubbneset brukes av flere til å plukke bær,gå turer, se på fugleliv og til å fiske med stang fra land og allemansretten må ikke hindres om det bygges ut der.
    Eiendommene er også avsatt til grøntområde og friluftsliv så jeg skjønner ikke at Snehotellet har egne regler en resten av kommunens befolkning om dem får bygge der når det ellers er så strengt å få bygge på slike plasser.
    Jeg håper ikke bygging i dette området blir tillat med allt negativt dette vil medføre for både folk og dyreliv.
    Mvh annik warelius.

    2024-04-26 18:33:25
    [Svar]  Link
Ønsker du at din uttale ikke skal vises på denne nettsiden?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under