Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
jarfjordresort_600x390
For uttale i perioden: 07. januar 2020 - 31. januar 2020
Høring/oppstart
Varsel om oppstart av reguleringsplan: Detaljregulering for Jarfjord resort
I henhold til Plan- og bygningslovens § 12 – 8 varsles det herved om igangsetting av Detaljregulering for Jarfjord resort, for området Limgamberget – Dalelva i Jarfjord, Sør-Varanger kommune.  Forslagsstiller er Jarfjord Eiendom AS. Plankonsulent er Norconsult AS.   Hensikten med planen er å tilrettelegge for utvidet virksomhet for eksisterende reiselivsbedrift i området.  

Planområdets beliggenhet er vist på kartutsnittet. Den største delen av planområdet, som ligger mellom Kjerrisnesveien og sjøen, er i reguleringsplan for Haga 30/5, datert 08.06.06 regulert til Annet byggeområde, og er tidligere fradelt for reiselivsformål tilknyttet eksisterende bedrift i området. Bygging og tiltak som er i tråd med formålet er tillatt. Planområdet omfatter i nord eksisterende reiselivsbedrift ved sjøen, som omfattes av kommuneplanen, og er der regulert til LNFR-område, areal for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse, mv. I tillegg omfatter planområdet også en parkeringsplass i nord, på vestsiden av Kjerrisnesveien, som i kommuneplanen er avsatt som offentlig parkeringsplass i forbindelse med start av snøscooterløype nr. 11.

Planområdets avgrensing er vist på vedlagte kart.

 

I henhold til Pbl § 12 – 5 vil området bli regulert til følgende formål:

  • Bebyggelse og anlegg, herunder bygging av utleiehytter
  • Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur, herunder eksisterende hovedvei, utvidelse av eksisterende parkeringsplass ved scooterløype 11, med snuplass for buss.
  • Grønnstruktur, herunder områder som ikke berøres av utbygging.
  • Friluftsområde i sjø og vassdrag som ikke berøres av tiltak.
  • Kai, herunder eksisterende kai med flytebrygge.

 

Sør-Varanger kommune har vurdert planarbeidet slik at det ikke er krav om utarbeidelse av planprogram og heller ikke konsekvensutredning i hht. Forskrift om konsekvensutredninger, vedlegg II, pkt. 12.

Innspill og merknader sendes til Norconsult AS, Kielland Torkildsensgt. 1, 9900 Kirkenes, på e-post til arnt.pedersen@norconsult.com, eller til Jarfjord Eiendom, postboks 511, 9915 Kirkenes på e-post til jonny@aktiv-hus.no innen 31.01.2020.

 


Høringsperioden er nå avsluttet, det er derfor ikke lengre mulig å gi uttale på denne planen.


Uttale til saken


Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.

Ønsker du at din uttale ikke skal vises på denne nettsiden?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under