Dette brevet er sendt til alle barnehager, alle grunnskoler, Kirkenes videregående skole og Pasvik folkehøgskole:

TV-aksjonen CARE 2009 går av stabelen søndag 18.oktober.

 
Årets TV-aksjon er tildelt CARE og arbeidet med å hjelpe verdens fattigste kvinner og deres familier.  CARE er en av verdens største bistandsorganisasjoner og ledes i Norge av generalsekretær Marte Gerhardsen. TV aksjonen 2009 har fått tittelen ”Hjelp til kvinner hjelper flere”. 

CARE hjelper jenter og kvinner fordi de rammes hardest av fattigdom og nød, og fordi CARE har erfart at hjelp til kvinner er den mest effektive måten å drive bistand på. Vi vet at når kvinner får bedre økonomi bruker de pengene på mat, helsetjenester og utdanning for hele familien. Kvinnerettet bistand er en investering i en bedre fremtid for kvinnen selv og menneskene rundt henne. 

TV-aksjonen CARE skal finansiere mikrofinansprosjekter for kvinner i tre verdensdeler i Bangladesh, Burundi, Burma, Mali, Niger, Rwanda, Sri Lanka, Tanzania, Uganda og Vest-Balkan. De kaller metoden spare- og lånegrupper. 15-30 kvinner går sammen i grupper og sparer små beløp hver uke. Gjennom 20 år har de hjulpet flere hundretusener kvinner ut av fattigdom, men det er mange flere som fremdeles trenger vår hjelp. 

Spare- og lånegrupper skaper en tryggere økonomisk plattform for kvinnene og deres familier. I tillegg fungerer gruppene som et sterkt fellesskap hvor kvinnene snakker om vanskelige og ofte tabubelagte spørsmål. Det viser seg også at spare- og lånegruppene har en positiv effekt i forhold til demokratisering gjennom at kvinnene involverer seg i samfunn og politikk. Bare i Niger er 200.000 kvinner med i slike grupper. Det har utviklet seg til en kvinnebevegelse som er en sterk og viktig pressgruppe i Niger.

 

I Sør-Varanger kommune har vi lang tradisjon for at barnehager og skoler involverer seg i TV-aksjonen med ulike aktiviteter for å samle inn penger.

Vi oppfordrer alle barnehager og skoler å støtte opp om årets TV-aksjon.

 

For å synliggjøre hva dere gjør ber vi om tilbakemelding på mail til

postmottak@sor-varanger.kommune.no eller til Sør-Varanger avis randi@sva.no.

 

Tilbakemeldingene blir lagt inn på Sør-Varanger kommunes hjemmeside og i Sør-Varanger avis.

 

For mer informasjon: Se hjemmesiden til TV-aksjonen.no

 

 

Lykke til med årets TV-aksjon.