Åpningstider:
 
2.juni tom 12,juni:                         Mandag tom fredag      kl.10.00 – 16.00
15.juni tom 16.august:                 Mandag tom søndag    kl.10.00 – 18.00
17.august tom 11.september:    Mandag tom fredag      kl.10.00 – 16.00
 
Legg merke til at det i to måneder i sommer, fra 15.juni tom 16. august er åpent både lørdager og søndager. 
 
Kontaktinformasjon:
Sted: Sør – Varanger bibliotek, 1. etg., Torget, 9900 Kirkenes
Telefon: 78 97 17 77
 
Tilgang til aviser og tidsskrifter:
Turistinformasjonen er lagt til 1. etasje på hovedbiblioteket i Kirkenes, hvor vi har våre avis- og tidsskriftsamlinger. Det betyr at lokalbefolkningen og andre besøkende også har tilgang til samlingene når 1. etasje er åpen. I tillegg til norske, har vi både russiske og finske aviser, samt en del amerikanske og russiske tidsskrifter og magasiner.
 
PC med internett:
2 PC med fri tilgang til internett er lagt til Turistinformasjonen, som vil være forbeholdt turister. I 2.etg. har våre bibliotekbrukere tilgang til 5 PC med internett, når bibliotekavdelingen er åpen.
 
Drikkeautomat:
Når biblioteket/ turistinformasjonen har sammenfallende åpningstider er det anledning til å kjøpe både kaffe, te og kakao på vår automat i 2. etasje.
 
Bibliotekskranke i 2.etg:
Bibliotekbetjeningen er nå flyttet opp til 2. etasje, hvor all ut- og innlån foregår. Her kan også brukere få informasjon og veiledning om bibliotekets bok – og mediesamlinger. Vi minner om at vi har en automatisk utlåns-PC, hvor kunder selv kan registrere sine utlån. Veiledning vil bli gitt fra skranken.
 
Informasjon til turist – og reiselivsaktører:
Turistinformasjonstjenesten som tilbys fra Sør – Varanger bibliotek er en ”ren” informasjonstjeneste. Det betyr at det leveres ut informasjonsmateriell, vi svarer på spørsmål og henvendelser innenfor området, og / eller henviser videre til aktuelle aktører/ tilbydere i turist – og reiselivsbransjen i kommunen ved forespørsler. Aktuell informasjon   
 ( som brosjyrer og annet materiell i mindre formater) kan leveres til Turistinformasjonen i åpningstiden.  Vi har ikke plasskapasitet til plakater.  
 
 
Vi ønsker velkommen til Turistinformasjonen og biblioteket i Sør – Varanger kommune!