I forbindelse med opparbeidelse av boligområdet Skytterhusfjellet var ei bru over den nye veien inn i feltet fra E6, som nå har fått det offisielle navnet Skytterhusveien. For lokalkjente med en viss fartstid har skytterhusvegen ganske enkelt vært veien fra Pumphuset til det engang så populære Skytterhuset, som ble revet på slutten av 60-tallet. Fra 1963 har lysløypa gått på denne vegen.

Idag er imidlertid mye av dette nær historie . Lysløypa vil nok i manges munn ei tid fremover  hete Skytterhusveien fram til Skytterhusbakken , der det engang så populære Skytterhuset lå. Men lysløypa er etter 48 år lagt om . på toppen av Skytterhusbakken. Der tar den nå til venstre mot standplassen på skytterbanen før den svinger seg mot den flotte skibrua kommune har satt opp.skibru 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til at skibrua omsider er justert riktig, og lendet rundt opparbeidd, har Sør-Varanger kommune etablert en stor, fin parkeringsplass sør for brua.Dermed er det duket for at flere brukere vil starte trimturen fra nettopp skibrua.

skileiksanlegg varmebu   

 

 

Og som ikke det var nok vil spesielt unge skiløpere kunne glede seg over varmebua til KOS, midt i skileiksbakken like ved brua.

 

 

 

 

Skiklubben har  i tillegg lagd ei hinderløype der kroppstyngda blir utfordringa.

hinderløype skileiksanlegg