I år har havnevesenet lagt vekt på å ha både stand og brosjyremateriell på russisk og det sammen med servering av nystekte vafler til alle besøkende har ført til at Kirkenes standen har fått et fantastisk besøk. For å sikre at alle besøkende tas vel imot er standen, i hele utstillingsperioden, bemannet med russiskspråklige medarbeidere.

Havnekaptein Maung San Lwin sier på telefon fra Murmansk at besøket på standen i år langt overstiger det han har sett tidligere og at stemningen blant både utstillere og besøkende er god. Sør-Varagners kommunvåpen trykket på plastposer har vært så populære blant de som besøker standen at kommunevåpenet er å se over hele messeområdet og i området utenfor messen.

Havnesjef Oddgeir Danielsen sier at utover det å markedsføre havnen og mulighetene knyttet til denne på messen er det like viktig å vise Kirkenes og kommunen fra sin beste side. Et positivt bilde av Kirkenes er av grunnleggende betydning for videre utvikling av det gode samarbeidet med våre russiske naboer.

Bilder
Mange vill smake på vaflene på Kirkenes standen Mange vill smake på vaflene på Kirkenes standen, Foto: Kristin Spanne/ Kirkenes havn
Trainee Andreas Urdal er klar til å dele ut brosjyrer i plas Trainee Andreas Urdal er klar til å dele ut brosjyrer i plastposer med kommunelogoen. Foto: Kristin Spanne/ Kirkenes havn