Kursene er kommet i gang ved et tverrfaglig samarbeide rundt ungdomsmiljø i kommunen.Samarbeidsparter er Kirkenes helsestasjon, Kirkenes og Bjørnevatn skole, Fau og Barnevernet.

Samtlige ungdomsskolejenter i kommunen (rundt 200), vil i løpet av onsdag, torsdag og fredag få delta i 3 timers undervisning i selvforsvar og nettbruk.

Kursene vil bli avholdt av Knut Ole Myrberg, som i flere år har undervist jentegrupper innenfor tema egne valg og nettbruk/nettvett.

Jentegruppene vil på ettermiddagstid bli fulgt av foreldremøter, der foreldre får oppleve litt av hva som rører seg på nettsteder som nettby, Facebook og andre nettsteder der vår ungdom ferdes.

Første jentegruppe ble avholdt i går på Bjørnevatn skole, med foreldremøte på ettermiddagstid. Mange foreldre hadde funnet veien til foreldrmøtet, som ble etterfulgt av diskusjoner, spørsmål og samtaler rundt ungdomsmiljø og foreldrerollen. Det er tydelig at dette er tema som opptar mange foreldre, og mange var svært glade for denne muligheten til å bli oppdatert på nettbruk og ungdomsmiljø.

Jentegruppene fortsetter torsdag og fredag, med foreldremøte torsdag ettermiddag kl.19.00 på Kirkenes skole. Alle er velkommen!