De 29 ufaglærte som nå har satt seg på skolebenken vil i løpet av de to nærmeste årene klassifiseres og avlønnes som helsefagarbeidere. Av disse er en av elevene fra Nesseby/Unjarga og en fra Vadsø.

helsefagelever   

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor lang tid de vil bruke for å få fagbrev avhenger av hver enkelt kompetanse, men det vil variere mellom halvannet og to år. Prosjektleder Kathrine B. Strønen i Utviklingssenter for hjemmetjenester er glad for at man nå kan tilby denne utdannelsen.

 kathrine b strønen

 

 

 

-Det vil styrke hver enkelt ansatt og hele organisajsonen og dermed kunne gi våre brukere et enda bedre tilbud, sier hun overstrømmende.

Det er i hovedfsak kvinner som jobber innen pleie-og omsorgstjenesten og det er også hovedsaklig kvinner i ulik alder som nå benytter seg av tilbudet om gratis utdanning.

 

 

Leila Wilhemsen (Utsikten dagsenter) og Andrej Salikov (TFF Kirkenes) er blant dem som setter pris på dette unike tilbudet.

leila wilhemsen og andrej salikov

- Det er selvsagt en stor fordel både for oss arbeidstakere og kommunen at vi hever vår kompetanse og blir fagarbeidere, og at vi får ta vår utdanning i arbeidstida er helt topp, mener de to, som tok pause i tannpussøvinger for å la seg intervjue.