Vegen inn til den sjøsamiske bygda Vagge lengst øst i Bugøyfjorden har over tid vært utsatt for enkelte ras. For kort tid siden falt en større stein ned på vegen, og kommunen ble kontaktet av bygdefolk, som følte seg utrygge når de passerte Nisseberget, som har et fjelloverheng i svingen.

nisseberget  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegen til Vagge er kommunal og det er kommunens ansvar å sørge for en trygg bygdevei for både fastboende, hyttefolk og andre farende som vil til den flotte bygda der bekken fra Hylvannene og Jerstan (Jerestam)vannet møter fjordvannet.

vagge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like etter siste ras kontaktet Sør-Varanger kommune derfor Multiconsult for å få en geolog til å  undersøke forholdene ved Nisseberget. Sist torsdag kom geolog Torill Utheim ifølge med oppsynsmann Kurt Hansen til Nisseberget, som ga henne en kort historikk i rashistorien ved dette berget.

kurt hansen  4

Geolog Utheim mener mye kan tyde på at det er løse steiner i den bratte fjellsida, men avventer ytterligere kommentarer til han har gjort ferdig rapporten.

-Uavhengig av rapporten kan jeg på generell basis si at rasfaren er størst vår og høst grunnet issprenging, samtidig som det er svært bratt i området.

Kurt Hansen og Sør-Varanger kommune avventer også situasjonen til rapporten foreligger.

 Så får rapporten danne grunnlag for hvilke tiltak som evntuelt vil måtte gjennomføres, sier Hansen.

- Uansett ønsker  Sør-Varanger kommune å ta denne situasjonen på alvor