Som de fleste nå vil ha fått med seg er også Norge i en fase av svineinfluensapandemien hvor vi må regne med at en større del av befolkningen vil bli syke. Har man influensa bør man holde seg hjemme.

Den største utfordringen knyttet til svineinfluensa for Sør-Varanger kommune som arbeidsgiver vil være at mange kan komme til å bli syke samtidig på samme arbeidsplass.   Ut fra internasjonale og nasjonale erfaringer kan en vente at et sted mellom 25-40% av befolkningen vil bli syke av svineinfluensa i løpet av høsten.

For Sør-Varanger kommune medfører et høyt sykefravær blant ansatte, og flere syke hjemmeboende, at det blir vanskelig å opprettholde dagens tjenestetilbud til befolkningen. Det blir da de mest grunnleggende behov for pleie og omsorg som må dekkes av tjenesteyterne i kommunen.

Tjenestemottakere i kommunen må på bakgrunn av pandemien forvente en reduksjon i tjenestetilbudet. Følgende tjenester vil berøres; reduksjon i tilsyn og miljøarbeidertjenester, handling, en husvask hos hver bruker kan falle bort. Bortfall av husvask medfører imidlertid ikke reduksjon i betaling da den inngår i årets betalingsfrie måned. De berørte vil få nærmere informasjon per telefon om reduksjon i tjenestetilbudet, informasjon kan bli gitt på kort varsel.
En stor andel av kommunens korttids- og avlastningsplasser må omdisponeres til midlertidig sykestue for behandlingstrengende influensasyke, dette vil medføre at enkelte innvilgede korttids- og avlastningsopphold må trekkes tilbake. Dagsenter, samt avlastningstilbudet til barn og unge kan og bli berørt.
De planlagte tiltakene vil være aktuelle i løpet av høsten mens influensapandemien varer.  Sør-Varanger kommune oppfordrer pårørende til å yte ekstra omsorg til sine.                   
Ved spørsmål kontakt avdelingen som yter Dem tjenester.