Målsettingene med møte er å bedre samarbeid og dialog mellom kommunen og Fylkesmannen til beste for kommunes innbyggere samtidig som det er viktig å bli bedre kjent med hverandres oppgaver og roller. Det var lagt opp til et bredt program hvor kommunene redegjorde for hvilke utfordring er og fokusområdet vi har og vil ha fremover. Kommunen som omstillingskommune ble berørt og de vedtatte satsingsområdene i prosjektet.

Videre var det en gjensidig gjennomgang av de fleste tjenesteområde, hvor gjennomgående fokus innenfor alle områdene er kompetansebygging, rekruttering og stabilisering. Å tiltrekke oss tilstrekkelig og faglig kompetanse er en utfordring for hele Finnmark, også for Sør-Varanger. Dialogen gikk på hvordan fylkesmannen og kommunene i et samarbeid kan bidra for å gjøre Finnmark mer attraktiv som arbeidsgiver.  

 

I møtet ble også kommunens nye løypekart for snøscooter debattert. Dette er en sak som engasjerer innbyggerne i Sør-Varanger og hvor kommunen har fått mange høringsinnspill. 

 

Tilslutt i møtet var det også satt av tid til beredskap, miljø, reindrift og landbruksspørsmål.