Utstillling_250x170.pngI år fyller Naturvernforbundet 100 år. I anledning  jubileet har forbundet produsert en fotoutstilling, som viser litt av hva hundre års kamp for vår natur har dreid seg om. Du kan finne en kortfattet beskrivelse av 100 åringen og historien på gjennom å klikke på linken: http://naturvernforbundet.no/kampanjer/naturvernforbundet-100-aar-article30168-3261.html

Vandreutstillingen ‘Fennoskandias grønne belte’ presenterer den nordlige delen av ‘Green Belt of Fennoscandia’ (GBF), som er et nettverk av naturvernområder på grensa mellom Norge, Russland og Finland. Området har mange fellestrekk når det gjelder natur, kultur og geologi, og det formidles i utstillingen. GBF er en del av European Green Belt, som er en rekke naturområder langs det tidligere jernteppe gjennom Europa; natur som i mange år vært uberørt av menneskelig påvirkning.

P1010062_250x173.jpg

Naturen kjenner ingen grense – en landegrense er egentlig ikke annet en kunstig linje trukket på et kart. Et furufrø vokser til et tre på en gunstig vokseplass, og en sangsvane lander i en dam etter sin smak, uavhengig av landegrenser. Norge, Russland og Finland har samarbeidet tett omkring naturvern siden 1990-tallet. Denne utstillingen følger tradisjonen av det gode, internasjonale samarbeidet.

Gjennom flotte bilder og tekst får vi oppleve Norges unike natur på Naturvernforbundets utstilling i 1. etasje på biblioteket.  I 3. etasje får vi med bilder, tegninger, tekst og et brettspill vite mer om de fascinerende og fuglerike våtmarksområdene i Norge, naturformidling i Russland, spesielle turistmål i Finland, den samiske kulturarven, geologien og mineralene i området.

Utstillingen «Fennoskandias grønne belte» er på norsk side organisert av Bioforsk  Svanhovd og Fylkesmannen i Finnmark, Miljøvernavdelingen. Utstillingen er produsert som en del av prosjektet ABCG-heritage, ledet av Metsähallitus Natural Heritage Services of Lappland og involverer partnere fra Finland, Norge og Russland. Prosjektet er finansiert av Kolarctic ENPI CBC programmet.

På åpningen tirsdag 29 juli kl.13.00  er det anledning til å møte representanter fra både lokallaget i Naturvernforbundet og fra Bioforsk Svanhovd. Først åpnes Naturvernforbundets utstilling i 1. etasje. Deretter beveger vi oss opp til 3. etasje, hvor vandreutstillingen «Fennoskandias grønne belte» åpnes.

Mer informasjon om utstillingene kan fås av:

Vi ønsker velkommen til to interessante utstillinger på Sør-Varanger bibliotek. Spesielt oppfordrer vi hjemkomne besøkende til Kirkenesdagene og øvrige tilreisende å sette av tid til å få med seg disse to utstillingene. Utstillingene er for øvrig tilgjengelig i bibliotekets åpningstid fra 29. juli tom 29.august.

Arrangører: Sør-Varanger bibliotek i samarbeid med Naturvernforbundet i Sør-Varanger og Bioforsk Svanhovd.