Studiet er lagt opp slik:

To, tre dager i uka følger studentene fjernundervisninga fra Notodden på PC i felles klasserom her i Sør-Varanger. Tre ganger i året er det samlingsuke på Notodden. Det er derfor mulig å kombinere lærerjobb eller annen jobb med desentralisert utdanning. Utdanningslokaler er lagt til to av grunnskolene i Sør-Varanger slik at studentene blir kjent i sitt fremtidige arbeidsmiljø. Dette er en vinn-vinn situasjon for skole og student. Som arbeidende student kan du slippe å ta dyre studielån.

Er læreryrket noe for meg?

Vil du være leder? Er du interessert i utvikling, kunnskap, formidling og mennesker? Har du lyst å påvirke fremtiden?

I læreryrket har du mulighet til å organisere, være selvstendig og skape utvikling og verdier. Du er en fagperson som støtter, veileder og legger til rett for mestring og kunnskapsutvikling for andre. Yrket er gøy, variabelt, utfordrende og du utvikler deg selv hver eneste dag.

”En god lærer ser sine elever og inspirerer dem til å utvikle sin kreativitet og sitt vitebegjær. Barn og unge er 20 prosent av befolkningen og 100 prosent av fremtiden, læreryrket er derfor et av de viktigste yrkene i samfunnet” sier prosjektleder for ny giv, Vibeke Øye.

Minstelønn varierer fra 335 300 til 527 000 kroner, avhengig av hvilken utdanning, kompetanse og erfaring du har.

Opptakskrav: generell studiekompetanse, minimum 35 skolepoeng og karakterene 3 i norsk og matematikk.

For å søke studieplass, se www.samordnaopptak.no

For mer informasjon kontakt Kirkenes kompetansesenter:

komsen@svk.no

tlf: 982 68 433