Bøssebærerne i hele Sør-Varanger viste stor entusiasme og ståpåvilje under NRKs innsamlingsaksjon for Norsk Folkehjelp mineryddingsarbeid "Vi rydder for livet" søndag. Ung som gammel gikk med liv og lyst ut til folk i de tusen hjem. Blant de yngste, som gikk sammen med bestemor Grete Greiner var Maren Sannes og Sindre Persen, og de syntes det var artig å samle inn penger. Her fotografert sammen mmed rødrussene Pål Kristoffersen og Håkon Søndenå.

tvaksjonen  2011[ 2]

-Folk var så snille og nesten alle ga penger, og da var det bare skøy å banke på dørene, mente de to, som ennå ikke er begynt på skolen, sa Maren til megetsigende nikk fra søskenbarnet Sindre.

Rebekka Wøhni, Vilde Risan, Pål Kristoffersen og Håkon Søndenå er alle russ, og mente det ga litt bedre samvittighet å bidra til denne viktige innsamlinga.

 

-Det er godt å vise engasjement utover egen lekegrind, og når en liten bøssetur kanskje kan redde liv gir dette en god følelse. Er det ikke dette som kalles solidaritet, samstemte de fire rødrussene.

 

Vigdis Skibnes og Jorunn Berg i Sparebank1Nord-Norge hadde ansvaret for å telle pengene etterhvert som de kom inn. kroner. Totalt telte de opp 213 032 kroner. I tillegg er det kommet inn direkte på konto slik at  hver innbygger i Sør-Varanger  har gitt 40,59 kr. mot fjoråretes 44.84. Tallet ventes imidlertid  å stige noe utover uka.

jorunn berg og vigdis skibnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leder for TV-aksjonjen i Sør-varanger , varaordfører Ole Andreas Gabrielsen, er godt fornøyd med innsatsen under årets aksjon, selv om han mener det er potensial for å oppnå bedre resultater i Sør-Varanger.

- Det viser seg dessverre at svært mange rett og slett ikke er hjemme når bøssebærerene kommer, eller ligger og sover middagslur. Kanskje er det galt tidspunkt, ikke minst når vi vet at svært mange bruker hytta når været er bra, også i slutten av oktober. Jeg håper derfor at de mange som har fått en lapp på døra setter inn noen kroner på kontoen, som er oppgitt, sier Gabrielsen, som takker alle som deltok i aksjonen for god innsats. 

Varaordføreren er imidlertid skuffet over innsatsen til næringslivet .

-Stafetten, som begynte så bra stoppet denne opp. Næringslivet har ennå muligheten til rette opp inntrykket og jeg oppfordrer dem til å gi så det svir på pungen, sier en entusiastisk leder.