Ungdomsråd i Sør-Varanger Nytt ungdomsråd er dannet denne høsten for første gang på 10 år. Ungdomsrådet har nå i helgen vært på kurs i Lakselv. Ungdomsrådets viktigste oppgave framover er å være talerør for ungdommen i Sør-Varanger.

 Av: Ungdomsrådet

sørvaranger ungdomsråd  2011

 

 

SØR-VARANGER UNGDOMSRÅD:

 

(f.v Kristian Sundsfjord , Tomas Børresen, Maren Stunes, Sondre Pettersen , Helene Stunes og Håkon Jørgensen ) Foto : Dagfinn Gjerde

 

 

 

 

Ungdommene jobber for å få et funksjonelt ungdomsråd som fungerer godt.Dette er som sagt en ny opplevelse for ungdommene, men det ser lovende ut. I helgen har ungdommene vært på kurs og gjort oppgaver innen ulike temaer. De har møtt 10 andre ungdomsråd og fått mange nye venner, erfaringer og tips.

Foredragene ble holdt av Hammerfest ungdomsråd ved henholdsvis Cecilie Janitz, Simon Borch og Siren Soli. De ble opplært i hvordan man kan drive et ungdomsråd, hvordan man kan holde en god tale, hvordan håndtere media og hvordan forhindre hersketeknikk. Også en annen viktig oppgave er å få ungdommen til å være klar over at de har et ungdomsråd til å hjelpe dem om det er noe de vil forbedre i Sør-varanger kommune.

Ungdomsrådet er enda ikke fulltallig fordi enkelte skoler ikke enda har valgt representanter til ungdomsrådet. De representantene som deltok på kurset synes at dette ikke er bra og håper at de siste skolene får valgt representanter fort.

Kontaktpersoner : Tomas Børresen Tlf: 91146618 E-post: tomas-bo@hotmail.com

Sondre Pettersen Tlf: 90028431 E-post: sondre_hp@hotmail.com