Gregor er åtte år og bor sammen mor, far og tenåringssøsteren Grete. Han er flink på skolen og fullt opptatt med sport, fotball, speidern og musikk. Alle forventer at han skal være flink, men en dag er det nok. Plutselig en morgen når han våkner opp er han blitt forvandlet til et insekt!

Han synes egentlig det er litt kult å være insekt, selv om alt blir annerledes. Gregor føler seg veldig forskjellig fra de andre, og til og med mamma og pappa fjerner seg gradvis fra ham.

Det er Franz Kafka som i 1915 skrev fortellingen «Forvandlingen», som vår forestilling er basert på. Fortellingen handler mye om å føle seg annerledes, men den handler også om forventningspress. Mange barn og unge kjenner på dette i dag. De føler kravet om å være god på skolen, flink i sport, være morsom og kul. Sånn har Gregor det også, og han føler seg veldig sliten. Men etter at Gregor blir et insekt, endres alt.

Passer for alle fra 6 år og oppover
Varighet: ca. 1 time, 5 minutter (ingen pause)

På turné spilles rollen som Gregor av Knut Erik Engemoen. 

Hålogaland Teater
Av: Franz Kafka
Regi og bearbeiding: Eline Arbo
Scenografi og kostyme: Sarah Nixon
Maskedesign: Leo Thörn
Med: Gunnar Eiriksson, Maria Agwumaro, Kristine Cornelie Margrete Hartgen, Martin Karelius Østensen og Ida Løken Valkeapää