Kommunevåpen - En grensesprengende kommune
Logo for nasjonalt legevaktnummer 116117

Fra 1. september blir det lettere å huske telefonnummeret til legevakten. Da kan du ringe det sekssifrede telefonnummeret 116 117 for å komme til legevakten samme hvor i Norge du oppholder deg.

Logo tilskyddsportalen - lokale lag og foreninger

Sør-Varanger kommune abonnerer på Tilskuddsportalen slik at både kommunen selv og kommunens lokale lag og foreninger gis tilgang til portalen.

Logo Varsling24

Kommunen har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for at innbyggeren i et definert område kan varsles med SMS til mobiltelefon og talemelding til fasttelefon ved viktige hendelser. NB! De som har telefonabonnement som ikke er knyttet til din hjemmeadresse, må selv registrere seg som mottaker av slike relevante meldinger på www.varslemeg.no I løpet av mars 2014 tar Sør-Varanger kommunes beredskapsorganisasjon sikte på å gjennomføre en konkret øvelse i bruk av løsningen..

Du er her: Forsiden | Sør-Varanger museum er blitt del av Varanger Museum IKS
logo Varanger Museum

Fra Sør-Varanger museum til Varanger museum IKS

Sør-Varanger museum er blitt del av Varanger Museum IKS

Sør-Varanger museum er en del av Varanger museum, og består av tre avdelinger som ligger i Vardø, Sør-Varanger og Vadsø.

Varanger museum IKS ble konsolidert i 2006, og i 2009 ble Sør-Varanger museum en del av selskapet. Sammenslåing er en del av Museumsreformen. Den enkelte enhet skal fortsatt ha nær kontakt med sitt lokalsamfunn, og det er viktig å bevare det lokale engasjement.
Varanger museum er organisert med de tre opprinnelige museer som avdelinger med egen avdelingsleder. Direktør har kontor i Vadsø. Avdelingene fører videre sine hovedarbeidsoppgaver som ansvarsmuseer for pomorhistorie, kvenhistorie og grenselandhistorie. Varanger museum samlet er et museum for grensekontakt og innvandring, og arbeider med utvikling av felles mål, planer og felles faglige prosjekter.

Museet har til sammen 57 bygninger med smått og stort. I tillegg tar det seg av vedlikehold ved flere kommunale bygg.


Museet har 20 fast ansatte, og midlertidig engasjerte på prosjekter. Det er et interkommunalt driftsselskap, der de tre kommunene Vardø, Vadsø og Sør-Varanger står som eiere av 1/3 hver.
Museets styre består av 2 representanter fra hver kommune samt en representant for de ansatte. Kommunene eier museets bygninger og samlinger, men i Vardø eies dette av en museumsforening.

Varanger museum har ny, felles hjemmeside: http://varangermuseum.no/

Tips en venn shareon print.png
Sør-Varanger kommune | Powered by CustomPublish AS