Etterat Sør-Varanger kommune omsider bestemte seg for å bygge en ny skole for å erstatte den nå 55 år gamle Kirkenes skole, har de gått grundig tilverks og gjort en jobb som kan imponere de fleste. Byggherre Sør-Varanger kommune starta mandag med ferdigbefaringer (for å avdekke mangler eller defekter før overtakelse) og prosjektansvarlig Ivar Kaski var tydelig stolt da han viste rundt i de toppmoderne lokalene, som tas i bruk fra mandag 5. desember.

Under ser vi Kaski vise fram et kjøkken tilpassa elever med spesielle behov

ivar kaski nyskolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - Om Kirkenes skole i ny drakt og innredning blir landets fineste vet jeg ikke, men at den vil være blant de aller flotteste skolene i landet er det nok ingen tvil om, sier Kaski foran et av totalt fire auditorier. Det er det samme antall amfier, med hovedamfi ved den oransje inngangen.

nyskolen i byen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyskolen 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For en som gikk ni år på gamleskolen er nyskolen som å komme til himmelen. Her er lyse fine lokaler, åpne rom og ikke minst fliselagte toaletter der pissoirene er historie.

toilett kirkenes skole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 nyskolen  6

 

 

 

 

 

 

 

 

ivar kaski lab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolen har også et laboriatorium som er absolutt siste skrik (bildet over), som elevene garantert vil finne nye utfordringer i samt bibliotek og en rrekke spesialromen. 

amfi kirkenes skole

 Barneskolen, ungdomsskolen, kulturskolen og idrettsgarderobene overleveres fra Consto til Sør-Varanger kommune mandag 28. november.

Selv om elever og de ansatte flytter til nyskolen i desember vil ikke den offissiellle åpninga være før høsten 2012 da gamleskolen er revet og alt utendørs arbeid ferdig.