I en strigla verden der modellene ser ut som beinrangel og deres særtrekk er sparkla og sminka bort, var det en vanvittig herlig opplevelse å se på moteshowet SFO-jentene presenterte på en catwalk bestående av arbeidsbord. Lav haute couturefaktor, men mer enn godt nok til at de som ikke var modeller på SFO, foreldre, søsken, besteforeldre og ansatte fikk fart på pumpa og lot seg rive med etterhvert som konferansierene Silje Mudenia Gundersen og Oda Torsdatter Rustad presenterte modellene.

moteshow sfo

 

 

 

I  takt med rødfragen i kinna ble de mer vant og sikker med mikken og snakken og framsto ungdommelig sikkert og modig.

- Jeg var veldig nervøs før vi starta, men etter noen minutter var det ikke noe å brye seg om at mange var og så på og det blinka i blitz, sa ei fornøyd Silje etter showet. I likhet med de andre i showet hadde hun brukt den siste måneden på å sy den gule kjolen, men hun måtte få litt hjelp til pynteborden i silke nederst på kjolen.

 - Jeg hadde lyst å være med på showet også og danse på scenen, men nå danset jeg istedet med da musikken spilte, sa hun til svk.no

 moteshow sfo 2

 

 

 

 

 

 

 

 

I grupper på tre kom jentene ut på catwalken og svingte seg foran publikum, som visste å sette bpris på innsatsen. Bomull, nylon, terylen og muligens noe gabardin fra gamle, og ikke fullt så gamle,klær ble sydd om etter at de ble frigjort fra sine tilværelser i skap og loft for å fødes på ny på SFO.

moteshow 3   

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG  0625

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG  0649

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG  0672

 

 

Baseleder på SFO, Tove Nilsen, forteller at moteshowet har vært jobba godt med i over en måned. - Jentene har tatt med gamle klær, klippet, sydd, justert, sydd om og om igjen før de ble fornøyde.Vi voksne har kun hjulpet til med det som var mest vanskelig. Musikk og dans har jentene stått for selv, sa en tydelig stolt baseleder, som fikk blomster etter teppefall.

 

 

 

 

 

Kakene slapp imidlertid de travle jentene å lage, men det var Stine Hansen og Martha Makovskaja, som serverte saftig sjokoladekake til bestemor Eva larsen og de andre tilskuerne. Som bildene viser var dt denne gangen kun jenter, som var modeller. Gutta trivdes som ivrige fans på sidelinja, og kanskje slår de til ved neste vårshow.

IMG  0597[ 1]