Kommunevåpen - En grensesprengende kommune
Du er her: FORSIDEN | Barentsdagene | Barentsdagene 2013 | De gode hjelperne

Barentsdagene 2013

De gode hjelperne

Nå starter uka før uka, og Kirkenes preges av forberedelser til Barents Spektakel/ Barentsdagene. Det skal ryddes, brøytes og formes i snø og is. Bannere skal henges opp, og kunstinstallasjoner skal på plass.I skoler og barnehager kommer tomme melkekartonger til nytte som former for is til pynting av omgivelsene. Vinterfesten inkluderer veldig mange i forberedelsene - her representert ved barnehagebarn som lager islykter.

 

 Barnehagebarn Bodil Labahå

Barn i Kirkenes barnehage sjekker islyktene som skal pynte opp under åpningsforestillingen 2012 på torget.(Foto B.Labahå)

 
gode hjelpere  1  De ansatte i FDV, forvaltning, drift og vedlikehold, er sentrale i forberedelsene til vinterfesten. Her representert ved en hjullaster som ryddet og formet snø som fundament for ungdomsskolens utstilling av isskulpturer under fjorårets Barents Spektakel/Barentsdagene.  
gode hjelpere  3  Noen må rydde opp etter festen kvelden før, og finne fram utstyr som skal brukes neste dag. Dette bildet er tatt en grytidlig torsdags morgen på torget, dagen etter festivalåpningen i fjor, når FDV igjen var på plass for å sette ut bord til Barentsmarkedet og rydde opp etter feiringen dagen før.  

 Ungdomsskolen isskulpturer

Elever fra Kirkenes ungdomsskole forbereder fundamentet til utstilling av isskulpturer under fjorårets festival.

I 2013 skal Kirkenes ungdomsskole samarbeide med kunstnere fra Murmansk om en snø- og isutstilling i Stoltenbergparken, som inngår som en del av festivalutstillingen som åpnes av kulturminister Hadia Tajik litt før midnatt 5.februar.

 
   
Tips en venn Skriv ut
Sør-Varanger kommune | Powered by CustomPublish AS