#2868325Barentssportsdagene foto Claus Bergersen.jpgI år er det åttende gang Barentssportsdagene arrangeres. Det er ingen andre plasser det arrangeres et idrettsarrangement med russisk deltagelse i alle idretter. Vi ønsker både spillere og publikum hjertelig velkommen!Bryting og boksing står på programmet med 30 deltagere, ca 25 brytere fra Russland, Finland og Norge. Det er 5 russiske boksere som har oppvisning. KAK ønsker å rekruttere flere boksere til klubben.

På skøytebanen blir det både ishockey og kunstløp. Først har
17 russiske kunstløperjenter oppvisning på Lillebanen. Så er det 40-50 ishockeyspillere fra Russland og Norge sin tur å konkurrere. Kunstløpjentene er en del av Barents hockey League, Kirkenes Puckers ønsker gjerne å få kunstløp som idrett i Kirkenes og Finnmark.


Det er også planlagt to fotballturneringer: en egen vennskapsturnering for old-boys (eldre enn 32 år) og en turnering for noe yngre spillere. Old boys spiller fra kl 14.30 til 16.30 i Barentshallen. Det spilles med Futsal-regler og 5 spillere på hvert lag.

Det stiller et lag fra Zapoljarnij, et fra Ivalo og 3 lag fra Kirkenes. Etter vennskapsturneringen vil lagene ha felles sosialt arrangement med badstu og festmiddag på lørdags kvelden. Vi knytter kontakt med spillere på tvers av 3 grenser og får nye russiske og finske venner!

Fotball aldersbestemt: KIF ser frem til å delta i Sportdagene sammen idrettsutøvere fra andre deler av Barentsregionen, og ikke minst med fotballspillere fra Tornado Nikel og naboklubbene Hesseng IL og Bjørnevatn IL. Spillere i flere aldergrupper kommer til å delta i lørdagens kamper i Barentshallen. Sportdagene er en flott mulighet for fotballspillere, trener og ledere i regionen å bli kjent med hverandre. Denne type sportssamarbeid styrker idretten og fremmer forståelse og vennskap på tvers av grensene.

Kirkenes Badminton har dessverre trukket seg i siste liten, men de ønsker å komme tilbake sterkere ved en senere anledning.

Fredag kveld er det åpent på Basen og lørdag kveld blir det et åpent arrangement på Samfundshuset med premieutdeling og diskotek for ungdom i alle aldre!